Ouders krijgen info over de voorbije dag bij de warme onthaal- en afhaalmomenten, via een infobord in de vestiging, maar ook per individuele mail ’s avonds na het afhalen. De dagindeling wordt wel gekenmerkt door 3 opeenvolgende delen: de ochtend, de middag en de namiddag.

De ochtend

Onze kindjes worden onthaald door onze verzorgsters.  De ouders kunnen toelichten hoe hun kind afgelopen nacht heeft geslapen en/of er bepaalde aandachtspunten zijn.

Onze kindjes krijgen indien nodig reeds een propere luier en de nodige verzorging waarna we om 9 uur starten met het eten van een boterham (voor de kleinsten een flesje). We staan er echter wel op dat de kinderen thuis een volwaardig ontbijt nemen.

Na de boterham is er de mogelijkheid tot een knutselactiviteit of een geleide activiteit.  Kinderen die liever niet knutselen kunnen natuurlijk vrij spelen.  Op het einde van iedere activiteit is het belangrijk dat we de kinderen ook leren opruimen.  Dit doen we met een opruimliedje.
We sluiten de ochtend af met de verzorging van de kinderen en een rustige activiteit zoals een verhaaltje vertellen of een liedje zingen, zodat de kinderen nadien rustig kunnen eten.

De middag

Onze kinderen krijgen ’s middags een warme maaltijd. Naargelang hun leeftijd en behoeften bestaat die uit flessenvoeding, een versbereid groentenpapje of een versbereide volwaardige maaltijd met groenten, aardappelen of rijst en vlees of vis.

Na de maaltijd wordt elk kind nogmaals nagezien en gaan ze rusten.  Ieder kind rust volgens zijn behoefte.  De ene heeft met een uurtje rust voldoende maar andere slapen soms wel 2,5u.

Wanneer ze wakker worden, worden ze opnieuw verschoond waarna ze vrij kunnen spelen.

Tussen 14:30 en 15:30 krijgen ze dan  fruitpap, kaas, pudding of fruit.

De namiddag

In de namiddag gaan onze kindjes vrij spelen en gaan we boekjes lezen, dansen of wordt een leuke activiteit aangeboden.
Alle kindjes worden nadien opnieuw verschoond en klaargemaakt om afgehaald te worden. De kindjes die er rond 17:00  nog aanwezig zijn, krijgen nog een koekje of een boterhammetje.